Geografie ostrovů Okinawa v Japonsku

Obsah:

Geografie ostrovů Okinawa v Japonsku
Geografie ostrovů Okinawa v Japonsku

Video: Geografie ostrovů Okinawa v Japonsku

Video: Geografie ostrovů Okinawa v Japonsku
Video: Япония: история, география, экономика и культура 2024, Smět
Anonim
Tropické lagunové ostrovy, Ishigaki, Okinawa, Japonsko
Tropické lagunové ostrovy, Ishigaki, Okinawa, Japonsko

Okinawa je tropická nejjižnější prefektura Japonska. Prefektura se skládá z asi 160 ostrovů, které jsou rozesety na 350 mil dlouhé oblasti. Hlavní oblasti jsou Okinawa Honto (hlavní ostrov Okinawa), Kerama Shoto (ostrovy Kerama), Kumejima (ostrov Kume), Miyako Shoto (ostrovy Miyako) a Yaeyama Shoto (ostrovy Yaeyama).

Tropický ráj

Populace asi 1,4 milionu žije na 466 čtverečních mil půdy roztroušených po těchto ostrovech. Lidé žijí v téměř dokonalých tropických podmínkách, kde je průměrná teplota 73,4 stupňů F (23,1 C) a jedno období dešťů trvá od začátku května do poloviny nebo konce června. Ve dne plavou v tyrkysových vodách u širokých písečných pláží; v noci jedí čerstvý ananas pod hvězdnou oblohou. Tyto rajské ostrovy ve Východočínském moři mezi Tchaj-wanem a japonskou pevninou jsou místem, kde mnozí snili o životě.

The Island Prefecture

Na mapě vypadají hlavní ostrovy Okinawa trochu jako dlouhý nesouvislý ocas u jižního Japonska, který se táhne k jihozápadu. Naha, hlavní město, leží zhruba ve středu skupiny v jižní Okinawě Honto, největším ostrově. Kume, známý jako letovisko s krásnoupláží, je asi 60 mil západně od Okinawa Honto. Podívejte se asi 180 mil jihozápadně od Okinawa Honto a uvidíte ostrov Miyako. Třetí největší ostrov v prefektuře je Ishigaki na 250 mil jihozápadně od Okinawa Honto; malý ostrov Taketomijima se uhnízdí až k Ishigaki. Sledujte tuto linii na západ od ostrova Ishigaki a tam je ostrov Iriomote, druhý největší v prefektuře Okinawa.

Království Ryukyu

Na rozdíl od jiných částí Japonska mají ostrovy Okinawa svou vlastní historii. Před stovkami let byly osídleny Ryukyu; od 15. století království Rjúkjú vzkvétalo více než 400 let. Japonsko převzalo vládu, začlenilo Ryukyu do své společnosti a v roce 1879 změnilo název ostrovů na prefekturu Okinawa. Během druhé světové války během slavné bitvy o Okinawu byli do bojů zapojeni civilisté. Okinawa byla pod kontrolou americké armády od konce 2. světové války do roku 1972. Dnes na Okinawě zůstávají hlavní vojenské základny USA. A lidé zachovávají mnoho tradic království Rjúkjú, od jazyka po umění a hudbu.

Cesta do Naha

Létání je zdaleka nejrychlejší způsob, jak cestovat z velkých japonských měst do Naha. Letecky je to asi dvě a půl hodiny z letiště Tokyo Haneda a asi dvě hodiny z letiště Kansai/Osaka International Airport (Itami) na letiště Naha, i když jsou k dispozici i lety z jiných japonských měst do Naha. Yui Rail, jednokolejná služba Naha, jezdí mezi letištěm Naha a Shuri, čtvrtí Naha, která je bývalým královským hlavním městem Ryukyu. Království. Známá historická místa z rozkvětu Ryukusů, jako je hrad Shuri-palác království Rjúkjú v letech 1429 až 1879, zůstávají na seznamu světového dědictví UNESCO.

Doporučuje: